Postao/la svoja » pet dec 08, 2006 11:14 pm
:cry: Znas, Bart, velika je tuga sto se uopste pocinje pomisljati da je to moguce. Jer, ako covjeku moze pasti na pamet da izmisli tako nesto opako i zlo, onda smo zaista presli sve granice ljudskosti i postali gori od zivotinja. Kao sto se kaze, zivotinje ubijaju kada su uplasene i brane se, ili da bi se prehranile i opstale. Ne tek tako, kao sto ljudi to rade jedni drugima.... Ja sam citala o tim pretpostavkama, da je HIV-virus zapravo izumljen u labaratoriji, i da je tamo bio odredjeno vrijeme, dok nije "kucnuo pravi cas" da se pusti u svijet. A zasto? Zato sto uvijek ima ljudi koji misle da im je uloga da se igraju "Boga" i odlucuju da li nas je previse na ovoj jadnoj planeti i da li bi se mozda trebali prorijediti i "desetkovati". Ne mislis li da je to uzasna pretpostavka :evil: :!: , a sta tek reci ako je istina??!!! Jer, ko sam ja ili ti ili neko deseti, da dodje na takvu pomisao i ucini takvu strahotu covjecanstvu? Vidis kako u mukama umiru ti jadni ljudi? Polako i "topeci se". Imunoloski sistem im se potpuno ugasi, tako da su skloni svim bolestima i na kraju te "odnese mrak". A prije toga se toliko promijenis, da vise ne licis na sebe - psihicki i fizicki si ruina od covjeka. A samo zato sto tamo neki smatraju da nas je puno i da bi bilo bolje da se smanji broj stanovnistva na Zemlji. To ti je ono po pravilu, kada nas je manje, manje je i za dijeliti, pa cemo mi ostali imati vise i bice nam bolje. Ali, ko sada moze zaustaviti tu zarazu i ko kaze da se ta ista bolest nece desiti nekome od tvojih bliskih? Ako ne sada, a ono u nekoj blizoj buducnosti? Uostalom, gdje je tu moral i gdje je covjecnost? A ako toga vise nema, onda ne zasluzujemo da nas se zove ljudima. Unisticemo sami sebe....
"A moglo je bolje..."